Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Βουλευτής έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό το Μάιο του 2011


Την ίδια ώρα που τόσα εκατομμύρια Έλληνες αγωνιούν για την τύχη των καταθέσεών τους λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει, απότοκο και των ανεύθυνων χειρισμών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, Έλληνας ή Ελληνίδα βουλευτής μεταφέρει κεφάλαια ύψους 1 εκατ. ευρώ σε ελβετική τράπεζα για να διασώσει του τομάρι του/της.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδης στη Βουλή, ένας ή μία βουλευτής το Μάιο του 2011, λίγο πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και ενώ οι φήμες περί πιθανής χρεοκοπίας οργίαζαν, έβγαλε 1 εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό.

Ο κ. Νικολούδης δήλωσε: "Θα πρέπει, λοιπόν να σας πω, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί, ελέγχους που αφορούν ποιοί άνθρωποι, ποιές κοινωνικές τάξεις, έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό. Από αυτό πού λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ διαπίστωσα έναν ή μία που έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου δεσμεύθηκε για τη δημοσιοποίηση του ονόματος. "Υπάρχει ανάγκη να γίνει γνωστό το όνομα. Το καλύτερο είναι να το πει ο ίδιος, όμως σε κάθε περίπτωση η Δημοκρατία μας θα εξαντλήσει τις νόμιμες διαδικασίες σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής ώστε να δημοσιοποιηθεί το όνομα", τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου