Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζουν ηρωϊκά οι χαλυβουργοί- 108 ημέρες απεργίας



"Με την απόφασή μας στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλους που τη στηρίζουν, ότι μπορεί στη Βουλή να αποφάσισαν να μας πάνε στο Μεσαίωνα, αλλά όταν πάνε να τα εφαρμόσουν στους χώρους δουλειάς θα βρουν τους εργάτες απέναντί τους. Θα συναντήσουν φωτιά και κόλαση και εμείς οι χαλυβουργοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γιατί κρατάμε γι' αυτό 108 μέρες τη σπίθα αναμμένη", δηλώνουν δια στόματος του προέδρου τους οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, οι οποίοι συνεχίζουν ηρωϊκά την απεργία τους.

Ακολουθεί η εισήγηση του Γ. Σιφωνιού, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία:

«Συνάδελφοι,
Σήμερα κλείνουμε 108 μέρες απεργίας, τίμιου και ηρωικού αγώνα, που έχει προκαλέσει το θαυμασμό και τη συγκίνηση όλης της εργατικής τάξης, των νέων, στη χώρα μας και διεθνώς. Ο χαλυβουργός του Ασπρόπυργου έχει γίνει πρόσωπο σεβαστό σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Το παράδειγμά του έχει γίνει παντού αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού, στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, στο χώρο που σπουδάζουν οι νέοι. Τα αιτήματά μας, τα συνθήματά μας, τα φωνάζουν χιλιάδες εργάτες, όλοι οι εργαζόμενοι είναι με το μέρος μας.

Γι' αυτό πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι, είμαστε ήδη νικητές. Νικήσαμε το φόβο, την ηττοπάθεια, την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τη συκοφαντία, το ψέμα και τις προσπάθειες διάσπασης από τους μηχανισμούς της εργοδοσίας. Στο πρόσωπό μας όλοι βλέπουν τον αγωνιστή, τον τίμιο, τον υπερήφανο εργάτη, όπως πρέπει να είναι ο κάθε εργάτης που σέβεται την τάξη του, τον εαυτό του και τα παιδιά του.
Με τη στάση μας κάναμε τα παιδιά μας περήφανα. Πάντα θα μιλάνε με υπερηφάνεια για τους πατεράδες τους. Θα μας θυμούνται αγωνιστές, ότι όταν προσπάθησε ο Μάνεσης να τους πάρει το λιγοστό φαΐ τους από το πιάτο, σταθήκαμε όρθιοι, αλύγιστοι.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε άξιοι συνεχιστές προηγούμενων ηρωικών αγώνων της εργατικής τάξης, που χάρη σε αυτούς είχαμε τα όποια δικαιώματα και κατακτήσεις μέχρι σήμερα.

Συνάδελφοι,
Ορισμένοι αναρωτιούνται "και τι κερδίσαμε μέχρι τώρα;". Λέμε το εξής: Οι αγώνες δε μετριούνται μόνο με το πόσα παίρνεις ή δεν παίρνεις στο χέρι. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από τη ζωή. Κάθε αγώνας είναι μια μάχη στον πόλεμο που κάνουν οι εργάτες μέχρι να καταργήσουν την εκμετάλλευση, να ανατρέψουν τους εκμεταλλευτές τους. Υπάρχουν αγώνες που προσφέρουν πολύ περισσότερα από όσα παίρνεις στο χέρι, γιατί προετοιμάζουν τα επόμενα βήματα, τις επόμενες μάχες συνολικά της εργατικής τάξης. Βοηθάνε σημαντικά στην αφύπνιση, να σπάσει η τρομοκρατία, γίνονται ορόσημα.

Τέτοιος είναι ο δικός μας αγώνας. Θα γραφτεί στην Ιστορία με χρυσά γράμματα. Γι' αυτό πρέπει να απομονώσουμε τις φωνές που σπέρνουν ηττοπάθεια και απογοήτευση. Δε χωράνε στους εργάτες κλάψες, ειδικά για έναν τέτοιο μεγαλειώδη αγώνα.
....................................
Ολοι μαζί, όπως την ξεκινήσαμε την απεργία, τώρα όλοι μαζί να αποφασίσουμε τη συνέχειά της. Ολοι μαζί όταν στη συνέχεια εκτιμήσουμε ότι χρειάζεται κάποια ανάπαυλα για να συνεχίσουμε πιο δυνατά, θα το κάνουμε.
Εχουμε μυαλό για να κρίνουμε μόνοι μας ποιο είναι το συμφέρον μας.
Δεν πρόκειται να κάνουμε ό,τι μας υποδείξει η εργοδοσία και διάφοροι άλλοι από τα ΜΜΕ και τις εφημερίδες.
Ολοι αυτοί έχουν διαφορετικά συμφέροντα από τα δικά μας, ζούνε από το δικό μας ιδρώτα.
Δε θα μπορούσαν να αντέξουν ούτε λεπτό μέσα στο χαλυβουργείο, που συμβουλεύουν εμάς να πάμε για 500 ευρώ.

Συνάδελφοι,
Τώρα συνεχίζουμε πιο δυνατά, όλοι οι εργαζόμενοι είναι μαζί μας. Με την απόφασή μας στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλους που τη στηρίζουν, ότι μπορεί στη Βουλή να αποφάσισαν να μας πάνε στο Μεσαίωνα, αλλά όταν πάνε να τα εφαρμόσουν στους χώρους δουλειάς θα βρουν τους εργάτες απέναντί τους. Θα συναντήσουν φωτιά και κόλαση και εμείς οι χαλυβουργοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γιατί κρατάμε γι' αυτό 108 μέρες τη σπίθα αναμμένη.
Ζήτω οι ηρωικοί χαλυβουργοί!
Ζήτω η εργατική τάξη!
Ζήτω η εργατική αλληλεγγύη!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου