Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Ζευγάρι εργαζομένων στον ΟΕΚ απειλεί να πέσει στο κενό

Στιγμές αγωνίας αυτή την ώρα για εργαζόμενους στον ΟΕΚ που βλέπουν συναδέλφους τους να είναι στον 3ο όροφο του κτιρίου στην οδό Σολωμού και απειλούν να πέσουν στο κενό αν κλείσει ο Οργανισμός και χάσουν την δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα οι οποίοι έχουν και ένα παιδί με ειδικές ανάγκες απαιτούν όπως λένε να μεταβεί στο σημείο ο υπουργός Απασχόλησης Γ.Κουτρουμάνης και να τους δώσει οριστικές απαντήσεις.

Επι τόπου βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και έχουν απλώσει ειδικό στρώμα όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ καθ΄οδόν είναι και ο ειδικός διαπραγματευτής.

Αυτή την ώρα ο Ηλίας Αθανασίου Πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΕΚ προσπαθεί να μεταπείσει τους συναδέλφους του να μην πέσουν στο κενό.Ο ΟΕΚ μαζί με άλλους οργανισμούς είναι στην λίστα εκείνων που κλείνουν άμεσα και οι υπάλληλοί τους ή θα απολυθούν ή θα βγούν στην εφεδρεία.

Η αποχώρηση ίσως γίνει μέσω της νέου τύπου εφεδρείας (12 μήνες με αμοιβή 60% του μισθού και ύστερα απόλυση) και αφού πρώτα θα υπάρξει και η σχετική αξιολόγηση ώστε να μη βρεθεί εκτός δημοσίου το σύνολο των υπαλλήλων των οργανισμών που θα κλείσουν αλλά κάποιοι από τους υπάλληλους να στελεχώσουν άλλες θέσεις μέσω μετάταξης.

Πηγή: Το Ποντίκι, newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου