Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Δεν...χρεοκοπήσαμε αλλά 83.000 οικογένειες στον αέρα και 2.500 νήπια στο δρόμο!!!


Χωρίς στέγη και φροντίδα θα μείνουν 2500 βρέφη και νήπια εργαζόμενων γονέων τα οποία φιλοξενούσαν οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί της Εργατικής Εστίας.
Στον αέρα θα βρεθούν και οι δανειολήπτες της Εργατικής κατοικίας μετά την εφαρμογή της διάταξης του μνημονίου που απαιτεί να μπει λουκέτο στους δύο οργανισμούς. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους 83.000 δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που οφείλουν στον ΟΕΚ και στις τράπεζες σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ.
Μετέωρες μένουν και οι αιτήσεις 58.000 οικονομικά ασθενών πολιτών που κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου ενώ στον αέρα βρίσκεται και το κατασκευαστικό πρόγραμμα του οργανισμού ο οποίος ετοιμαζόταν να παραδώσει 20 οικισμούς σε όλη τη χώρα με 1300 κατοικίες.
Μάλιστα ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας είχε σχεδιάσει και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν 380.000 δικαιούχοι...

(λιγότεροι πάντως από πέρυσι) ενώ συγχρόνως θα μπορούσαν να ωφεληθούν και 2700 ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Από την προηγούμενη εβδομάδα οι 1400 εργαζόμενοι στους δύο οργανισμούς που μένουν στον αέρα με προορισμό την εφεδρεία βρίσκονται σε απεργία ζητώντας να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις.

Πάντως ο υπουργός εργασίας κ Γιώργος Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμη και ότι ενδεχόμενη απώλεια των 350 εκατομμυρίων ευρώ που συγκεντρώνονται ετησίως από τις ασφαλιστικές εισφορές για τη λειτουργία των δύο οργανισμών θα προκαλέσει οικονομική αιμορραγία και στο ΙΚΑ.

Στο μέτωπο των συντάξεων ,στην τελική διαπραγμάτευση με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ βρίσκεται το υπουργείο εργασίας για να προχωρήσει με εφαρμοστικό νόμο στη μείωση των επικουρικών συντάξεων αναδρομικά από τον Ιανουάριο αλλά και των κύριων στις ΔΕΚΟ , τράπεζες και ΝΑΤ από το Σεπτέμβριο.

Πηγές: anatropi2020.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου