Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Μυστικό ραντεβού του Όλι Ρεν με δημοσιογράφους στη... σάουνα


Στη... σάουνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν έξι άνδρες δημοσιογράφους σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corrierre della Serra.

Η συνάντηση υποτίθεται ότι θα ήταν μυστική, αλλά σύντομα έγινε αντικείμενο συζητήσεων στην αίθουσα Τύπου. Ένας γερμανός δημοσιογράφος ρώτησε αν ο Επίτροπος σκοπεύει κάποια στιγμή να επεκτείνει τέτοιες “εμπιστευτικές συναντήσεις” εντάσσοντας και γυναίκες δημοσιογράφους.
Εμφανώς αμήχανος, ο Όλι Ρεν κατάφερε να ξεστομίσει μία απάντηση: “Έχω τακτική επαφή με δημοσιογράφους, σε διάφορα πλαίσια, τόσο on όσο και off the record και θα λάβω υπόψη μου το ενδιαφέρον... θα προσπαθήσουμε να το επεκτείνουμε με τρόπους και χρόνους που θα το καταστήσουν εφικτό”.

Ο ανταποκριτής της Corriere della Sera, Ivo Caizzi πήγε ακόμη ένα βήμα πιο πέρα, ρωτώντας σχετικά με το dress code τέτοιων συναντήσεων. Ο Όλι Ρεν κατέβασε το κεφάλι του και έμεινε άφωνος, ενώ ο ισπανός εκπρόσωπός του ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, διότι όλοι γνωρίζουν τις φινλανδικές συνήθειες όσον αφορά τη χρήση της σάουνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου