Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Στην Αθήνα ο Νουριέλ Ρουμπινί


Στη δημόσια συζήτηση που διοργανώνει το Intelligence Squared στην Αθήνα, στις 21 Φεβρουαρίου, θα συμμετάσχει ο νομπελίστας οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Όπως αναφέρει το www.intelligencesquared.com: "Η κλιμάκωση του Ελληνικού εθνικού χρέους σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη κρίση της Ευρωπαϊκής οικονομίας από όταν τέθηκε σε κυκλοφορία το ενιαίο νόμισμα το 2002.

Μέσα σε λίγους μήνες, η Ελλάδα έπαψε να είναι μια χώρα στο περιθώριο της ευρωζώνης και έγινε η πηγή των μεγαλύτερων φόβων των Ευρωπαίων ηγετών. Παρά τα πακέτα διάσωσης της Τρόικα και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ. Όλο και περισσότεροι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αρχίζουν να υποστηρίζουν μια λύση που έμοιαζε αδιανόητη πριν από λίγο καιρό: ότι η Ελλάδα οφείλει να χρεοκοπήσει και να επιστρέψει στη δραχμή.

Χρειάζεται η Ελλάδα να έχει περισσότερο έλεγχο του νομίσματός της; Πως θα επηρέαζε η επιστροφή στη δραχμή τις διεθνείς και εγχώριες αγορές, αλλά και την καθημερινότητα των ανθρώπων; Είναι η Ελλάδα το πρώτο ντόμινο; Ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία; Θα επιβίωνε η Ευρωζώνη ενός τέτοιου σοκ;

Η IQ2 παρουσιάζει ένα debate για τη λύση του κορυφαίου διλήμματος στον κόσμο αυτή τη στιγμή: Ευρώ ή Δραχμή ;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου