Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Φιγιόν: να αποφευχθεί ελληνική χρεοκοπία με κάθε τρόπο


Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε την ελληνική χρεοκοπία, που θα ήταν επώδυνη για την Ευρώπη, ανέφερε ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιοόν. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχουν ορισμένες φωνές στη γερμανική κυβέρνηση που διαφοροποιούνται από αυτή την άποψη.

“Πρέπει να κάνουμε απολύτως τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Αυτό θα ήταν δραματικό για τους ίδιους τους Έλληνες και δραματικό για τους Ευρωπαίους”, ανέφερε ο Φ. Φιγιόν μιλώντας στο ραδιόφωνο του RTL.
Ερωτηθείς αν υπάρχει διαφορετική άποψη με τη Γερμανία στο θέμα αυτό, είπε: “Δεν υπάρχει διαφωνία με την καγκελάριο (Άνγκελα Μέρκελ), που συμμερίζεται απόλυτα τη θέση μας, αλλά ακούμε ανθρώπους μερικές φορές στη Γερμανία που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις...εντός της γερμανικής κυβέρνησης”.

“Οι Έλληνες υποσχέθηκαν πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις... Οι Ευρωπαίοι πρέπει να τηρήσουν τώρα τις δεσμεύσεις τους. Οι τραπεζίτες συμφώνησαν να παραιτηθούν από το 70% της αξίας των ομολόγων τους, οι Ευρωπαίοι τώρα πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους”, ανέφερε επίσης ο Γάλλος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι ανεύθυνο να παίζει κανείς με την ελληνική χρεοκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου