Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Μία πικρή ήττα γεύθηκε η ΜέρκελΑποδεχόμενη την υποψηφιότητα που στήριξε η αντιπολίτευση για τη θέση του επόμενου γερμανού προέδρου, η Άνγκελα Μέρκελ γεύτηκε την πιο πικρή ήττα κατά τη θητεία της στην καγκελαρία. Το μικρό κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, το FDP, συνεργάστηκε με τα δύο βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης για την προώθηση της επιλογής τους. Η ήττα αυτή, μπορεί ν α σημαίνει ένα σημείο καμπής για την γερμανίδα καγκελάριο, σχολιάζει το Spiegel.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να ελέγξει τις εκφράσεις του προσώπου της. Πάντα προδίδουν τη διάθεσή της και τις σκέψεις της. Στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, όπου τα πέντε βασικά πολιτικά κόμματα της Γερμανίας παρουσίασαν τον Joachim Gauck ως υποψήφιο για τη θέση του γερμανού προέδρου, η Μέρκελ προσπάθησε γενναία να χαμογελάσει. Αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί από την επίδειξη μίας πικρής έκφρασης καθώς έπρεπε να επαινέσει εκείνον τον οποίο, πριν από δύο χρόνια, εμπόδισε στο δρόμο του την ανάληψη της προεδρίας, με κάθε διαθέσιμο μέσο που είχε.
Ο Christian Wulff, που ήταν δική της επιλογή, κατάφερε να έκλεγεί πρόεδρος, ενώ παραιτήθηκε την Παρασκευή μέσα σε ένα νέφος σκανδάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου