Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Τζορτζ Σόρος: η ΕΕ απειλείται με διάλυση ακόμη κι αν η Ελλάδα συμφωνήσει για τα μέτρα


Ασθενή ανάπτυξη και πολιτικές εντάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάλυση την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και αν η Ελλάδα συμφωνήσει στα μέτρα λιτότητας, προβλέπει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.

“Αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά οι χώρες με μεγάλο χρέος αντιμετωπίζουν μία χαμένη δεκαετία”, δήλωσε ο Τζ. Σόρος. “Μπορεί μάλιστα να είναι περισσότερο από μία δεκαετία καθώς η Ιαπωνία που είχε μία παρόμοια κατάσταση με την έκρηξη του real estate και την τραπεζική κρίση δεν είχε ανάπτυξη για 25 χρόνια”, πρόσθεσε.
“Αυτό θα δημιουργήσει εντάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα μπορούσαν να την καταστρέψουν. Και αυτός είναι ένας πραγματικός κίνδυνος”, προειδοποίησε ο μεγαλοεπενδυτής.
Το πακέτο των περικοπών στον προϋπολογισμό, τους μισθούς και τις συντάξεις που πρόκειται να υιοθετήσει αύριο η ελληνική Βουλή δεν θα αποδώσει απαραίτητα μακροπρόθεσμα. “Αλλά οπωσδήποτε θα εξοικονομήσουν άλλο ένα εξάμηνο στο ελληνικό μέτωπο”, είπε, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι μία άρρωστη κατάσταση που έτυχε κακής διαχείρισης από από τις ευρωπαϊκές αρχές και θα εξακολουθήσει να αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη.
“Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που κάποτε αποτελούσε επιθυμητό στόχο, έχει γίνει περισσότερο από μία επιβολή”, σημείωσε ο Τζορτζ Σόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου