Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Τσιβιλίκας


Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, ο Βασίλης Τσιβιλίκας. Ο δημοφιλής ηθοποιός εμφάνισε πρόβλημα στην καρδιά και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο.

Ο Β. Τσιβιλίκας, ο οποίος πραγματοποίησε μια λαμπρή καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.

Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική Φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.

Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.

Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου.



Φιλμογραφία

Κινηματογράφος

Ο κύριος σταθμάρχης (1972) [Στάθης Παπούλιας]
Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972) [Τώνης]
Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972) [μάνατζερ Χούλιο]
Ο κατεργάρης (1971) [Μιχάλης Ψαρέλλης]
Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971) [πλανόδιος μουσικός]
Η θεία μου η χίπισσα (1970) [Τζόνι]

Τηλεόραση

ΜπέϊμπιΣτάϊλ (2001)
Χάι Ροκ (έκτακτη εμφάνιση, 1992)
Βράδυα επιθεώρησης (1984)
1000 χρόνια πριν (1977)
Ατσίδες (1976)
Βίβα Κατερίνα (1973)
Εν τόύτω Νίκα (1973) [ταβερνιάρης]
Αξιωματικός υπηρεσίας (1972) [αστυνομικός]
Το θέατρο της Δευτέρας (1970)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου