Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Ανασχηματισμό ζητά ο Δ. Ρέππας


Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το αν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, μετά την παραίτηση των υπουργών που πρόσκεινται στο ΛΑΟΣ.
Επικαλούμενο δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν σκοπεύει να προχωρήσει σήμερα στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας ζήτησε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ενώ τάχθηκε ενάντια σε οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη οδηγεί την Ελλάδα εκτός του ευρώ.
Συγκεκριμένα ο κ. Ρέππας δήλωσε:
"Ουδείς μπορεί να πάρει την ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας αυτήν τη στιγμή.

Οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη οδηγεί την Ελλάδα σε απομόνωση και την απομακρύνει από τους συμμάχους μας και ειδικώς από την Ε.Ε. είναι καταστροφική. Το δίλημμα είναι: Η Ελλάδα με την Ευρώπη ή χωρίς την Ευρώπη;

Κάθε στάση η οποία έχει ορίζοντα προσωπικό ή κομματικό, είναι ανεύθυνη. Εξίσου ανεύθυνη είναι και η προσπάθεια να αποφεύγει κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Έχω κατ’ επανάληψη πει ότι το νέο πρόγραμμα είναι πυρήνας για τις εξελίξεις, αφού μαζί με το PSI είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για το νέο δάνειο και την χρηματοδότηση της χώρας. Αυτό το πρόγραμμα έχει προκύψει με την έγκριση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση και είναι ένα πλαίσιο που μας δεσμεύει.

Όμως, αυτό το πρόγραμμα έχει προκαλέσει μια γενικότερη συζήτηση που αδικεί και την χώρα και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Το κλίμα δυσπιστίας βαραίνει την Ελλάδα, παραγνωρίζοντας την τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή, τις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει και τη μεγάλη προσπάθεια των πολιτικών κομμάτων παρά το κλίμα αποδοκιμασίας τους από πολίτες, να κρατήσουν ζωντανή την χώρα.

Είναι φανερό ότι ευρύτερες σκοπιμότητες εντός και εκτός Ελλάδας υπαγορεύουν τη διαχείριση αυτού του προγράμματος για τη διαμόρφωση μιας υποτιμητικής εικόνας για τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και την χώρα μας. Αυτό δεν είναι δεκτό.

Οφείλουμε να σπάσουμε αυτόν τον κλοιό. Δημοσιονομική πολιτική και διαρθρωτικές αλλαγές με πολιτική ανάπτυξης οδηγούν την Ελλάδα στο να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής και εταίρος Β΄κατηγορίας.

Η κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στο ρόλο της μπροστά στη μεγάλη πρόκληση, πρέπει και αυτή να αλλάξει. Ο Πρωθυπουργός έχει το λόγο"..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου