Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Παπούλιας: παραχωρεί το μισθό του - Ξεσπά κατά Γερμανίας


Παραιτήθηκε της αποζημίωσής του, συνολικού ύψους 283.694 ευρώ ετησίως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενώ επιτέθηκε στη Γερμανία, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε εκδήλωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι δεν ανέχεται "κανέναν κύριο Σόιμπλε να λοιδορεί τη χώρα του" και μάλιστα αναρωτήθηκε "Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε;" "Οι Έλληνες πάντα ακολούθησαν το καθήκον τους υπερασπίζοντας τη δική τους ελευθερία αλλά και την ελευθερία ολόκληρης της Ευρώπης", πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κ. Παπούλιας γνωστοποίησε μέσω του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου ότι παραιτείται της αποζημίωσης που λαμβάνει. Την απόφασή μετέφερε στον κ. Βενιζέλο κατά την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο και του ζήτησε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι "πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τιμά τον κ. Παπούλια", ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός και εξέφρασε την ελπίδα "να βρεθούν μιμητές της πράξης αυτής".

Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου