Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Σίγησε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας


Η Ιερά Σύνοδος έκλεισε αιφνιδιαστικά το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και όπως προκύπτει και από τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη μετά από άρνηση των εργαζομένων να αποδεχθούν μείωση των αποδοχών τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει "Το Βήμα" στην ηλεκτρονική του σελίδα, γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, εκλήθη η ΕΛΑΣ προκειμένου να μπουν στο κτίριο του σταθμού, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ) καθώς οι υπεύθυνοι του ραδιοφωνικού σταθμού έχουν κλείσει τις πόρτες του Μεγάρου στη Μονή Πετράκη και απαγορεύουν την είσοδο σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:
«Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Κατόπιν των αιτημάτων των πληγεισών από τις συνεχείς βροχοπτώσεις Ιερών Μητροπόλεων Διδυμοτείχου και Ξάνθης, η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε στην Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» να αποσταλούν τρόφιμα (ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, κρεατικά, νερό) κλινοσκεπάσματα, είδη πρώτης ανάγκης και ζωοτροφές.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, σήμερα, 8.2.2012 και ώρα 11 π.μ., για το ενδεχόμενο συνάψεως επιχειρισιακής συμβάσεως, για την ανάγκη μειώσεως των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού λόγω της αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματος για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων.

Οι Αρχιερείς ανέφεραν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος η εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση. Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να εξακολουθήσει την λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και απεφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού.
Τέλος, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος στο εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου