Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, την κοροϊδία και τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα
Μία σαφή, ξεκάθαρη, εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη που δίνει απαντήσεις στα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα που προβάλλονται εν είδει προειδοποιήσεων για την καταστροφή που θα αποφύγουμε μόνο αν περάσει η επαίσχυντη δανειακή σύμβαση από τη Βουλή, διατυπώνει ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην ΕΤ3.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με τις τεχνικές μελέτες των ίδιων των δανειστών το πακέτο που ετοιμαζόμαστε να ψηφίσουμε είναι μη βιώσιμο.
Και συμπληρώνει: "Γιατί θεωρώ ότι η αυτή η δανειακή συμφωνία είναι καταστροφική; Για τον απλούστατο λόγο ότι μέσα σε 2, 3, 4, 5 μήνες θα μας οδηγήσει σε μία κατάσταση άτακτης πτώχευσης, όπου όμως θα έχουμε δεθεί χειροπόδαρα, θα έχουμε ήδη αυτό το PSI το λεγόμενο, το οποίο παρουσιάζεται ως διάσωση της Ελλάδας. Θα έχει αναγκάσει το ελληνκό δημόσιο να εκδώσει το 35% αυτών των 200 δισεκατομμυρίων που χρωστάμε στους δανειστές μας σε νέα ομόλογα, αλλά αυτή τη φορά του αγγλικού δικαίου και θα έχουμε επιβάλει στο ελληνικό κράτος- τώρα αυτό θα ψηφιστεί- μία μείωση των δημοσίων δαπανών πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα χρειαζόταν να κάνουμε για να απαλείψουμε τα πρωτογενή ελλείμματα. Με άλλα λόγια θα έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον της Ελλάδας χωρίς να έχουμε πετύχει την αποσόβηση της πτώχευσης κι όταν θα έρθει η πτώχευση, επειδή δεν θα έχει αποσοβηθεί, η επόμενη κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή, η επόμενη γενιά αν θέλετε των Ελλήνων και των Ελληνίδων θα βρίσκονται σε μία κατάσταση πολύ χειρότερη από αυτή που θα είχαμε αν αυτή τη στιγμή λέγαμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα αυτό το πακέτο να πετύχει τους στόχους που μας λέει η κυβέρνηση Παπαδήμου ότι θα πετύχει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου