Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Grazie Italia! (video)


Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιταλία προέβησαν τα μέλη της ομάδας "Κανένα χρέος", ως ένδειξη συμπαράστασης στους Έλληνες που πλήττονται από τα βίαια οικονομικά μέτρα λιτότητας.

Τα μέλη συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον οποίο και επέδωσαν επιστολή προς την Κομισιόν, στην οποία αναφέρεται ότι η Τρόικα θέλει να επιβάλει νέα, σκληρά μέτρα λιτότητας στους Έλληνες, σε ένα λαό που δεν ευθύνεται για όσα σήμερα συμβαίνουν.

«Το αποτέλεσμα είναι βίαιη μείωση των μισθών και των συντάξεων (-22%, με τον κατώτατο μισθό να μειώνεται από 751 ευρώ στα 600), η εξάλειψη των 15.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα και η σύνθλιψη του εργατικού δικαίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως τονίζουν, δεν πρόκειται απλά για αλληλεγγύη σε μια χώρα που δεν ευθύνεται αλλά με την στήριξη τους θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι η αρχή για αυτό που θα συμβεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. «Οι Έλληνες δε θα παραδοθούν. Πρέπει να γίνει ευρωπαϊκός αγώνας από όλους τους λαούς να μην περάσουν τα μέτρα λιτότητας» αναφέρει στο τέλος της η επιστολή.
Πηγή: mediagate.gr

Δείτε το σχετικό video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου