Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Πρεμιέρα απόψε για το Shame στους κινηματογράφους


Η παράδοξη σκληρότητα του εθισμού είναι ότι μεταμορφώνει μία πηγή ευχαρίστησης σε μία ακόρεστη ανάγκη από την οποία δε μπορείς να ξεφύγεις. Ένας μεγάλος αριθμός- σε υπερβολική δόση- από ταινίες και βιβλία διερευνούν αυτή την κατάσταση κυρίως σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.
Το "Shame", το αδυσώπητο νέο έργο του βρετανού Στιβ Μακ Κουίν που προβάλλεται στους κινηματογράφους από σήμερα, έχει πολλά κοινά με ταινίες που πλησιάζουν τον τοξικό ρομαντισμό της φιάλης ή της βελόνας. Η κρίσιμη διαφορά είναι ότι ο πρωταγωνιστής της, ένας γοητευτικός, νέος κάτοικος του Μανχάταν που λέγεται Μπράντον, είναι εθισμένος στο σεξ. Ο εθισμός του αυτός μετατρέπει την απόλυτη ελευθερία σε φυλακή.
Πρωταγωνιστής ο γερμανός Μίκαελ Φασμπίντερ που τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο τελεταίο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.
Το σενάριο συνυπογράφουν ο σκηνοθέτης και η Aντι Μόργκαν, γνωστή επίσης από τη «Η Σιδηρά Κυρία». Συμμετέχουν επίσης οι: Κάρι Μάλιγκαν, Τζέιμς Μπαντζ Ντέιλ, Χάνα Γουέιρ κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου