Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Spiegel: απέτυχε η πολιτική της τρόικας για την Ελλάδα


“Οι ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση χρέους. Αλλά η λιτότητα οδηγεί τη χώρα βαθύτερα στην οικονομική απελπισία. Μήπως είναι η ώρα για ριζική αναθεώρηση; Πολλοί πιστεύουν ότι η απάντηση είναι ναι”, αναφέρει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
"Ούτε αυτοί που το σχεδίασαν δεν πιστεύουν πια σε αυτό το πρόγραμμα", συνεχίζει το άρθρο, "Οι υπουργοί Οικονομικών στην Ευρώπη γίνονται όλο και πιο δύσπιστοι απέναντι στη δυνατότητα της Ελλάδας να μεταρρυθμιστεί, παρά την έγκριση του νέου πακέτου λιτότητας από τη Βουλή την Κυριακή".
Όπως παρατηρεί το Spiegel, οι προσπάθειες να συμμετάσχουν οι ιδιώτες επενδυτές στην “ανακούφιση χρέους” για τη χώρα ήταν αργές . Και εντείνονται οι αμφιβολίες στους πολιτικούς κύκλους του Βερολίνου σχετικά με τη σημερινή στρατηγική διάσωσης, όπως συμβαίνει και στα κόμματα στην Αθήνα. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει άλλο τη συμφωνία για το νέο πακέτο και τα μέτρα λιτότητας που τη συνοδεύουν.
"Η Ευρώπη πληρώνει τώρα το τίμημα της ανικανότητας των ηγετών της- μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ- που δεν ήταν ακόμη σε θέση να συμφωνίσουν σε μία αποτελεσματική “θεραπεία” για την οικονομική εξυγίανση της Ελλάδας" αναφέρει το Spiegel στο άρθρο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου