Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Tageszeitung: μια χορωδία υποκρισίας


Μετά το χθεσινό δημοσίευμα της Guardian, η οποία αναφέρει ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να ντρέπεται που προδίδει την Ελλάδα, συνεχίζονται και σήμερα τα επικριτικά σχόλια του διεθνούς Τύπου για τη στάση των Ευρωπαίων.
Η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σημειώνει:
«Οι Έλληνες φταίνε. Αυτή είναι η επωδός στην οποία συμφώνησαν οι επικεφαλής του Γιούρογκρουπ. (…) Η επωδός αυτή εξυπηρετεί δύο σκοπούς: Πρώτον επιτρέπει να σέρνουν τους Έλληνες από τη μύτη και να απαιτούν από αυτούς διαρκώς νέες παραχωρήσεις. Δεύτερον θέλουν να προεξοφλήσουν το ζήτημα της ευθύνης, σε περίπτωση που η Ελλάδα πράγματι χρεοκοπήσει. Σας δώσαμε τόσες ευκαιρίες, επιμένει ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ωστόσο αυτό το μήνυμα είναι λάθος, για να μην πούμε υποκριτικό. Από τη μία πλευρά η "σωτηρία" αποτυγχάνει τους τελευταίους μήνες λόγω της παράλογης πολιτικής λιτότητας που επέβαλαν στην Ελλάδα η Μέρκελ και οι άλλοι επικεφαλής των κρατών της ευρωζώνης. Από την άλλη, η υπόθεση δεν ‘κολλάει’ μόνο στην Αθήνα, αλλά και στο Βερολίνο, τη Χάγη και το Ελσίνκι. Γερμανία, Φινλανδία και Ολλανδία –οι τελευταίες χώρες με τριπλό Α- αρνούνται να καταβάλουν το μερίδιό τους για τη στήριξη της Ελλάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου