Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Στο εδώλιο ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας


“Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες και πιστεύω ότι είναι αβάσιμες”, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Geir Haarde, του οποίου η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Ρέικιαβικ. Ο 60χρονος συντηρητικός πολτικός, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από το 2006 έως το 2009, θεωρείται σήμερα υπεύθυνος για την κρίση, η οποία το 2008 έπληξε το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, όταν οι τράπεζες Kaupthing, Landsbanki και Glintir απέκτησαν τεράστια έκθεση σε τοξικά προϊόντα, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν και η χώρα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από μία σειρά διαδηλώσεων, είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών, καθώς κατηγορείται για επίδειξη αμέλειας απέναντι στην υπερτροφία του τραπεζικού συστήματος της Ισλαδίας, μη λαμβάνοντας υπόψη του τα προειδοποιητικά σημάδια της κατάρρευσης.

1 σχόλιο:

  1. Hello. You should take a look at this, please... It's about Michel Rocard. This man was a important one in france (he is a "socialist" guy, the F.Hollande party, socialist) and he say "Greeks could not have issue without a military gouvernement". Take care : http://www.rue89.com/rue89-presidentielle/2012/03/03/michel-rocard-il-ne-peut-y-avoir-dissue-en-grece-quavec-un-pouvoir

    ΑπάντησηΔιαγραφή