Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Νέες κινητοποιήσεις στη Λήμνο


Το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, η κατάργηση της αυτόνομης λειτουργίας του Νοσοκομείου Λήμνου, καθώς και τα ζητήματα κατάργησης πολλών υπηρεσιών στους τομείς της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ασφάλισης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των φορέων και κατοίκων της Λήμνου που συμμετείχαν στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Όπως τονίσθηκε, τα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου, η συχνότητα και ιδίως η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων «καθιστούν σχεδόν απαγορευτικό οποιοδήποτε ταξίδι για την πλειονότητα των κατοίκων του νησιού και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου. Η Λήμνος, το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με 17.000 κατοίκους, εξυπηρετείται μόνο και αποκλειστικά με πλοία τέταρτης κατηγορίας. Οι 12ετείς συμβάσεις που παρουσιάστηκαν ως «λύση» του προβλήματος για την «εξυπηρέτηση» των άγονων γραμμών, καταστρατηγούνται, χωρίς καν να τηρούνται τα προσχήματα, με την ανοχή ή και τη σύμπραξη των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά κυρίως με την πολιτική κάλυψη της εκάστοτε κυβέρνησης.».
Για το ακτοπλοϊκό ζήτημα, οι κάτοικοι του νησιού ζητούν να τηρηθούν τουλάχιστον οι νόμιμες δεσμεύσεις, καθώς - όπως υποστηρίζουν - «η Λήμνος διεκδικεί το αυτονόητο. Οι συνεχείς καταργήσεις-υποβαθμίσεις υπηρεσιών ζωτικής σημασίας εξαντλούν την υπομονή των Λημνιών πολιτών, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τη ζωή τους να κοστολογείται και να υποβαθμίζεται.».

Για τις υπηρεσίες
Ακόμη ζητούν, εκτός από το να μην υπάρξει κανένα κλείσιμο ή υποβάθμιση υπηρεσίας ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, και τη διατήρηση της αυτονομίας του Νοσοκομείου, την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, τη στελέχωση περιφερειακών ιατρείων, την ενίσχυση υπηρεσιών πρόνοιας, πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά και τη διατήρηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης, κοινωνικής αλληλεγγύης και απασχόλησης.
Επιπλέον στα αιτήματα των Λημνιών είναι η ενδυνάμωση και στελέχωση των υπηρεσιών στήριξης της αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και η λήψη μέτρων για την προστασία της παραγωγής και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, καθώς και η διατήρηση του καθεστώτος μειωμένου Φ.Π.Α..
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η μορφή που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις, οι οποίες προσανατολίζονται να «επιστρέψουν» τις ημέρες του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.


ΝΕΛ
Στις 30 Μαρτίου τα οικονομικά αποτελέσματα

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης τού 2011 τής ΝΕΛ. Η δημοσίευση των ετήσιων συνοπτικών οικονομικών στοιχείων της χρήσης 2011 στον Τύπο θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, ενώ η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.

Πηγή: Εμπρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου