Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Με μάσκες γουρουνιών αποδοκίμασαν το Σόιμπλε στην Ιταλία


Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς αποδοκιμάστηκε κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (EUI) της Φλωρεντίας στην Ιταλία.

Στόχος της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού ήταν να δώσει διάλεξη με θέμα "Η Ευρώπη και οι οικονομικές και θεσμικές προοπτικές της". Όμως παριστάμενοι τον υποδέχθηκαν με πανό και συνθήματα όπως “Η Ευρώπη δεν είναι προς πώληση” και “Είμαστε όλοι PIIGS”. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το “Collettivo Prezzemolo”, μια κολεκτίβα ερευνητών και εργαζομένων στο EUI.

Επίσης, στο κτήριο του EUI ήταν τοιχοκολλημμένες αφίσες που αποκαλούσαν το Σόιμπλε “χασάπη”, καθώς αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή των πολιτικών σκληρής λιτότητας στην Ευρώπη, ενώ όσο βρισκόταν στο βήμα, τουλάχιστον 60 διαδηλωτές φόρεσαν μάσκες γουρουνιών καθώς επίσης και μπλουζάκια με τυπωμένα σλόγκαν αλληλεγγύης προς τις χώρες PIIGS. Οι παριστάμενοι έθεσαν ερωτήσεις στο Γερμανό υπουργό σχετικά με το “δημοκρατικό έλλειμμα” εντός της Ε.Ε, το ανθρώπινο κόστος που επιφέρει η λιτότητα, και την οικονομική λογική πίσω από τα πρόσφατα ‘πακέτα λιτότητας’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου